февруари 8 2016

Гостуване на Българския културен клуб в Струмица

Тази събота беше един много хубав ден (неделя също) – заедно с Delyan Rusev, Mina Hristova, Diliana Stoycheva и Teddy Kostadinova представихме в Българския културен клуб в Струмица нашия филм за последната година от живота на Апостола на свободата Васил Левски – „1872“.
Бяхме посрещнати много хубаво от българския културен клуб и освен за самия филм си говорихме и за положението на българите в днешна Република Македония – за трудния и тежък път, който са извървели до откриването на клуба и ежедневната борба, която водят за възраждането на българщината в този край от Отечеството. Вечерта нашите домакини бяха организирали прекрасна вечеря, на която освен невероятни неща за ядене, чухме и много български песни от Македония, които не бяхме чували.
На следващия ден нашите домакини ни разходиха из Струмица и околността, като посетихме прекрасни манастири и църкви. Беше много приятно. По-късно ще ви покажа и снимки от разходката ни.

Благодаря много за всичко на председателя на клуба Lazar Mladenov, на Miroslav Rizinski, Angel Angelov, Zare Atanasov, Петре Илов, Tamás Jenő Szekeres и на всички останали, които бяха с нас през тези два дни. Това, което най-много ме впечатли е положителното мислене и настроение на българите в Струмишко, въпреки трудностите, с които всекидневно се сблъскват.
Надявам се скоро пак да се видим.

Струмица е съвсем близо до София, а има толкова много да се види и почувства. Силно препоръчвам да отделите време и да посетите града, околността и разбира се Българския културен клуб.
Posted 08.02.2016 by Ангел Златков in category "Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *